Kara Lahana Yemeği


Bu soğuk kış gününde sizlerle, kar yağdıkça lezzeti artan, don olsa bile sebzesini güzelleştiren bir yemek tarifi paylaşacağım.  Kara lahana özellikle Karadeniz bölgesinde pişirilen bir yemektir. Laz ve gürcülerin mutfaklarında sıklıkla pişen

bu yemeği annem çok güzel yapar. Tarifini ondan aldım.

Kara lahana marmara bölgesi ve karadenizde ilkbahar aylarında dikilip, kışın toplanan kalın yapraklı bir bitkidir. C vitamini açısından oldukça zengindir. Hiç denemeyenler için başta kokusu ağır gelebilir ama ikinci denemenizde lezzetine varacağınızı düşünüyorum.

Sebze fiyatlarının ateş pahası olduğu şu mevsimde kara lahana yemeği yapmanızı lezzeti ve maliyeti açısından tavsiye ederim. Çok sevdiğim bu yemeğin tek sorunu görselliği… İçindeki bilimum sebzeden ötürü karmaşık bir görüntüsü vardır. Ispanak gibi pişirilir…

Malzemeler

2 bağ(demet) kara lahana

Soğan

Kıyma

Domates

Pirinç – Haşlanmış kuru fasulye

Sivri biber- Karabiber – pul biber

Yapılışı 

  • Lahanalarınızı yaklaşık 5 dk’ka kaynar suda haşlayın. (Eğer kış başı ya da yazın yapıyorsanız bunun süresi daha uzun olmalı. Çünkü lahana kar gördükçe yumuşayan bir bitkidir. )
  • Bir tencerede (düdüklü olması iyi olur) soğanınızı ve kıymanızı kavurun.
  • Bu karışıma domates ve biberinizi de ekledikten sonra lahanalarınızı ekleyin. Tencerenin üstüne çıkacak kadar su koyun.
  • Baharat ve tuzunuzu ekleyin.
  • Pirinç  ve haşlanmış fasulyeyi ilave edin.
  • Düdüklüde 25 dakika kadar pişirin.

Tavsiyeler: Sıcak servis yapın. Üzerine bol pul biber dökün.  Yanında da mısır ekmeği ile yerseniz değmeyin keyfinize…

Afiyet olsun

 

About these ads
Categories: Genel | Tags: | 2 Yorum

Post navigation

2 thoughts on “Kara Lahana Yemeği

  1. Çok merak ettiğim ama kokusundan dolayı çok yanaşamadığım bu yemeği,hem de bu güzel tarifle kesinlikle deneyeceğim Sayın Sınmaz:) Bir şey soracağım kıymasız ve zeytinyağlı yaparsam-diğer tüm malzemeleri kullanarak-kötü olur mu sence?

  2. Sibelcim, kıymasız yapabilirsin tabi. Sadece bu yemeği soğuk yemenizi tavsiye etmiyorum. Kıyma koymadığında fasulyeyi mutlaka eklersen çok da güzel olacaktır. Bir gün beraber yapıp deneyelim o zaman…Güzel yorumların için de çok teşekkürler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com’da ücretsiz bir web sitesi veya blog oluşturun. The Adventure Journal Theme.

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: